printvisio
pikapaino, kopiopalvelu
tarrat, mainosteippaus
graafinen suunnittelu
kotisivutuotanto
digikuvaus
graafisia ohjeita
yhteystiedot, kartta
ota yhteyttþ

Graafinen ohjeistus
Digitaalisten tiedostojen toimitus
Paras tapa on toimittaa tiedostot PDF-formaatissa, jolloin kaikki tiedostojen linkit ja kirjasimet ovat mukana. Voit myös käytää ohjelman omaa natiivi tiedostoformaattia.
Käytössämme on Adobe Creative Cloud ohjelmiston kaikki ohjelmat. Jos lähetät vaikkapa Indesign natiivimuodon muista tällöin liittää mukaan kaikki linkit ja kirjasimet. Tämä onnistuu helposti Indesignin "package" toiminnolla.

Vektorigrafiikassa resoluutiosta ei tarvitse huolehtia
Toimita aineistot mielellään vektorigrafiikkana pdf, ai tai eps muodossa. Tällöin voimme tulostaa ja leikata tuotteet mahdollisimman hyvälaatuisena. Vektorigrafiikkaan sisältyy myös tarkemmat tiedot käytettävästä väristä. Vektoroituja tiedostoja voimme muokata melko vapaasti.

Kuvien resoluutiot tulostuksessa
Valokuvat ja muut bittikarttatiedostot voi toimittaa JPEG -kuvina tai tarvittaessa EPS, TIFF, PSD muodossa. Jos lähetät kuvat muussa formaatissa kuin JPEG saattaa tiedostojen koko nousta huikeisiin lukemiin ja siitä ei välttämättä ole hyötyä kuvan laadun kannalta. Resoluutio ja JPEG pakkasuhde vaikuttaa eniten kuvien laatuun.
Sävykuvien (bittikartta) suositusresoluutiot:

- lasertulostus 150-600 ppi, yleisesti 300 ppi (pixels per inch) riittää
- suurkuvatulosteet riippuen 1:1 koosta n. 50-150 ppi. Voi olla pienempikin jos kuva on suuri.
- painotuote (offset) 300 ppi
- sanomalehti 200-220 ppi
- näyttöpääte, netti 72 ppi
- ohuet ja tarkat viivakuvat 600 - 900 ppi

Suuremmat resoluutiot eivät paranna tulostuslaatua ja heikommat voidaan tulostaa, mutta silloin saattaa kuvan laatu heiketä. Vektorigrafiikassa resoluutiosta ei tarvitse huolehtia.

Jos lähetät isoja tiedostoja tulostettavaksi voit käyttää maksutonta WeTransfer -ohjelmaa. Se on helppo, nopea eikä vaadi rekisteröitymistä. Lähetä tiedostot osoitteeseen: raimo@printvisio.fi

wetransfer28.02.2023 © Printvisio Printvisio | Venesjärventie 927 | 38760 Venesjärvi | Puh. 044 578 9210 | raimo@printvisio.fi